کمیته «آنیل، سیاره و پلاستیک»، امروز طی جلسهای سه ساعته، با توجه به دکترین اقتصاد دایرهای یک چارچوب قدرتمند را برای دستیابی به کاهش زباله و کمک به تحقق هدف «کاهش زباله در زنجیره تولید لیبل»، تبیین و تصویب کرد.
در نشست اعضای این کمیته، ۱۰ اصلِ امتناع، تجدیدنظر، خرید آگاهانه، استفاده مجدد، تعمیر، نوسازی، بازسازی، خلق از ضایعات، بازیافت و بازیابی، راهبردهای اجرایی آنیلپک برای حفظ منابع موجود و بازیافت هدفمند مورد توجه قرار گرفتند.
این کمیته به عنوان زیرمجموعهای از گروه پایداری آکادمی لیبل آنیلپک، با پرهیز از سناریوهای بلندپروازانه، رویکرد مشارکتی خود در بازیافت و مدیریت زباله را با تدوین چند راهکار مشخص، توسعه داد و پیشنیازهای دستیابی به یک اکوسیستم زنجیرهای شرکتی را بررسی کرد.
نوآوری فنی برای خروج از مدلهای خطی تولید، سرمایهگذاری سبز مانند «هدیه درخت» و عضویت در انجمنها و اتحادیههای ملی و بینالمللی در راستای مسوولیتهای زیست محیطی، از جمله راهکارهای مشخص و قابل اجرای آنیلپک هستند که در این کمیته به بحث گذاشته شدند.
بنا بر اجماع متخصصان این کمیته، مفهوم اصل امتناع، عدم پذیرش و «نه گفتن» به خرید مواد اضافی و غیرکاربردی تعیین شد. تجدیدنظر و خرید آگاهانه نیز به معنای وامدار تجربیات سودمند و دارای ارزش افزوده بودن به هنگام خرید و بازنگری بر عادات مصرفی عاری از سواد تولید و مصرف از طریق زنجیره تولیدِ پیشران در حفظ داراییهای زیستمحیطی در نظر گرفته و تصویب شد.
علاوه بر آن، استفاده از راهکارهای خلاقانه برای ایجاد و امکان استفاده مجدد از مواد و تجهیزات، سرمایهگذاری بر مهارتهای فنی برای تعمیر و بازگرداندن ماشینآلات به چرخه تولید، نوسازی، بازسازی و اعمال تغییرات مطلوب و منجر به ارزش افزوده در تجهیزات مستعمل، بازیافت مسوولانه و مبتنی بر اقتصاد چرخشی زباله و استخراج انرژی از مواد بازیافتی و استفاده از انرژیهای جایگزین با هدف افزایش بهرهوری هم مفهوم و سیر اجرایی اصلهای دیگر را تبیین و مشخص کردند.
لازم به توضیح است، در این جلسه، اعضای این کمیته تأکید کردند: «حفظ محیط زیست، هدیهای است که نسل امروز به آیندگان میدهد و از اینحیث ما خود را در برابر آینده، زمین و چرخه زیستی بشر مسوول میدانیم و برای دفاع از سیارهای پاک تلاش خواهیم کرد».