یکی از برنامههای شرکت آنیلپک در شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی ایران پلاست، گفتوگو با اهالی رسانه و مناظرههایی با عنوان «گفتمان و همگرایی تجاری» با هدف تبیین نقش اقتصاد روایی لیبلهای «IML» و تشکیل تیمهای علمی ـ رسانهای برای برانگیختگی شبکهای آبشاری در حل مشکلات مرتبط با این صنعت بود.
مدیرعامل آنیلپک در همین راستا، طی گفتو گویی جامع با ماهنامه صنعت چاپ، به بررسی و تحلیل جایگاه لیبلهای درون قالبی «آیامال» و نقش آنها در توسعهی صنعت بستهبندی و صنایع مکمل، کاهش واردات و توسعه اقتصاد تجاری باز و جهانی پرداخت.
سید رضا حسینی، با بیان اینکه، «IML»، در جهان صنعتی نوپاست اما نقشی بسیار پررنگ در رونق صادرات، تجارت و مراودات اقتصادی بینالمللی دارد، افزود: رشد بازار جهانی لیبلهای«آیامال» که در سال ۲۰۲۰ بالغ بر ۸/۱ میلیارد دلار بود با نرخ ۹/۶ درصدی رشد مرکب سالانه«CAGR» در سال ۲۰۲۷ ارزشی بیش از ۹/۲ میلیارد دلار خواهد یافت و این به معنای پیشرانسازی بسیاری از کشورهای نوظهور در این صنعت است.
مدیرعامل آنیلپک گفت: در ایران نیز حدود ۱۶ سال پیش، این صنعت مورد توجه قرار گرفت و هنگامی که امکان تولید لیبلهای «IML»، در چاپخانههای ایران میسر شد، یکباره شاهد رشد و جهشی قابل توجه در تولید ظروف «آیامال» شدیم. چون قبل از آن، لیبلهای درون قالبی وارداتی بودند. واردات آنها ریسک بالایی داشت و این در حالی بود که بسیاری به خاطر عدم استقبال بازار امکان توزیع لیبلها در بازار را هم نمییافتند و عملاً آنچه وارد شده بود در انبارها به امید روزهای رونق انباشته میشد و سرمایهها میخوابید؛ اما خوشبختانه از چند سال قبل این وضعیت تغییر کرد.
او افزود: از سال ۱۳۹۷، بسیاری از شرکتهای تولیدکننده این نوع لیبل مانند آنیلپک با ورود ماشینآلات به روز و همگامشدن با دانش و مهارت جهانی، پا به عرصهی تولید گذاشتند؛ به موازات رشد قدرت چاپ، ظرفیت تولید ظروف هم بالا رفت. بسیاری از محصولاتی که قبلاً در جعبههای مقوایی عرضه میشدند، به ظروف «IML» روی آوردند و اینک شاهد رشد افقی ظروف «آیامال» و تنوع محصولات در چرخهی آن هستیم.
مدیرعامل آنیلپک، گفت: ما طی شش ماه گذشته توانستهایم روند تولید در لیبل و بستهبندی با ظروفهای«IML» را دچار تکانههای رو به رشد و قابل توجهی کنیم و علاوه بر تأمین ۸۰ درصدی نیاز داخلی کشور، قدرت صادرات لیبل به کشورهایی چون پاکستان و عراق را نیز بیابیم و عملاً مقدمات صادرات لیبل به اروپا برایمان فراهم شود؛ چرا که لیبلهای ما از حیث کیفیت و دانشِ تولید، در مقایسه با لیبلهای اروپایی هیچ کمبود و نقصانی ندارند و قویاً دارای قدرت رقابت با بازارهای جهانی هستند.